28 Kasım 2013 Perşembe
KABAKLI KEK
MALZEMELER
2 tane kabak
2 yumurta
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz-karabiber-nane-dereotu
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. soğan ince kıyılır . Dereotu ve nane doğranır .(taze nane yoksa kuru nane konur) Bu ön hazırlık tamamlandıktan sonra un ve k.tozu haricinde malzemeler karıştırılır . yavaş yavaş un ilave edilir.kek kıvamına gelince yağlanmış tepsiye yayılır.üzeri düzeltilir zeytinyağ gezdirilir.susam çörek otuyla süslenip 170 derece fırında pişirilir...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder