20 Haziran 2013 Perşembe

TUZLU PASTANE KURABİYESİ

Blogcu arkadaşlarımı gezerken bu tuzluları gördüm ve hemen denedim. Çünkü bu tarz bir lezzeti arıyordum.Hemen denedim.Sonuç gerçekten mükemmel.Ellerine sağlık paylaşan arkadaşım hünerlibayanlara.
malzemeler
125 gr becel
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı pul biber
4;5 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı  karbonat
susam-çörekotu
üzeri için yumurta sarısı
malzemelerle hamur yoğurulur. Açılır ve şekillendirilir.(yumurta sarısını hafif sulandırdım) önce  yumurta sarına sonra susam ve çörek otuna batırılır.Fırın tepsisine dizilir ve 170 derece fırında pişirilir.

Ben hamuru 3 parçaya ayırdım .Biber ,fesleğenle ayrı ayrı tatlandırdım.Bir parçayı sade olarak yaptım.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.